Miten iloiset juhlat muuttuu aina surullisiksi? Miksi ihminen on niin tyhmä, että saa ilon muuttumaan suruksi?

Juhannuksen kuolinluvut ovat järkyttäviä. Surullisia. Tokihan ihmisiä kuolee joka päivä. Jokainen kuolee joskus. Mutta miksi parikymppinen lähtee kännissä veneilemään kavereiden kanssa? Mitä hän sillä voittaa? Miksi ihminen on niin tyhmä? Ajattelematon?

Miksi Suomessa on sellainen kulttuuri, että pitää selitellä sitä, ettei juo ennemmin, kuin sitä, että on ympäri päissään?

Miksi se on hauskaa?

Mitä HAUSKAA on siinä, että on niin kännissä, että muistaa kaikki asiat ja riitelee niistä rakkaimpien ihmisten kanssa? Mitä HAUSKAA on siinä, ettei välttämättä muista, mitä tapahtui, kun aamulla herää jostain puskasta? Mitä HAUSKAA on siinä, että aamulla särkee päätä ja on niin huono olo, että vannotaan, ettei ikinä enää, ennen kun ens viikonloppuna? Mitä HAUSKAA on siinä, jos tulee kännipäissään hakattua vaimoa/miestä/lapsia/ystävää? Mitä HAUSKAA on siinä, jossei tule koskaan enää näkemään aamua, ystäviä ja perhettä? Mitä HAUSKAA on siinä, että nuokkuu baaritiskillä, kun muut tanssivat ja pitävät hauskaa? Mitä HAUSKAA on siinä, jos jääkin eloon ajettuaan kännissä auton puuhun, ja se vieruskaveri kuolee?

Mitä hauskaa viinassa on?

Minusta viinassa ei ole yhtään mitään hauskaa tai hienoa.

Maailmassa on niin paljon kaikkea kamalaa jo muutenkin.

Uskokaa minua.

Minä olen nähnyt, ettei viinassa ole MITÄÄN hyvää.

 Wonderful life